• Direcţia informare şi relaţii publice

Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021 319 60 22

26.07.2019

Delegaţie a Direcţiei informare şi relaţii publice la FFIR 2019

O delegaţie a Direcţiei informare şi relaţii publice (DIRP) a participat, la invitatia thinktank-ului GlobalFocus Center, în perioada 24-26 iulie, la dezbaterile dedicate sărbătoririi a 70 de ani de la înfiinţarea NATO, organizate în cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov 2019 (FFIR 2019).

În cadrul panelului "NATO at 70 years - Older and Wiser?" de miercuri, 24 iulie, colonelul Constantin Spînu, şeful DIRP, a susţinut că măsurile de întărire a securităţii flancului estic al NATO luate din 2014 şi până în prezent sunt cele mai semnificative din istoria Alianţei, în timp ce exerciţiile militare organizate în ultimii ani pe teritoriul naţional sunt cele mai ample din istoria României, expresie a determinării Alianţei de protejare şi apărare a teritoriului aliat în noul context de securitate regional.

De asemenea, în cadrul şcolii de Vară a FFIR 2019, locotenent-colonelul Constantin Bălan, şeful Biroului de presă al M.Ap.N. le-a prezentat studenţilor participanţi, vineri, 26 iulie, la workshop-ul dedicat NATO, particularităţile activităţii de informare şi relaţii publice în teatrele de operaţii, impactul ştirilor false şi al dezinformării asupra operaţiunilor militare, precum şi principalele elemente privind campania de informare publică WeAreNATO.

* * *

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov a inclus 10 zile de prelegeri, dezbateri, proiecţii de filme şi concerte având ca temă centrală libertatea şi s-a desfăşurat în perioada 19-28 iulie 2019 în localităţile Râşnov, Codlea şi Crizbav din judeţul Braşov.

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al căror impact temporal depăşeste efemeritatea clipei.


Biroul de Presă