• Direcţia informare şi relaţii publice

Campanie pe linia comunicării şi educaţiei financiare
Campanie pe linia comunicării și educației financiare, la Academia Forțelor Aeriene, Brașov

O echipă formată din specialiști ai Direcției Informare și Relații Publice și din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară a susținut, joi, 11 aprilie, prelegeri pentru informarea corectă și oportună a studenților Academiei Forțelor Aeriene “Henri Coandă” cu privire la diseminarea informațiilor publice în rețeaua de pagini oficiale ale MApN și pe conturile personale, conștientizarea necesității abordării unei conduite specifice mediului online, dar și creșterea nivelului de informare cu privire la piețele financiare nebancare (asigurări, pensii private, etc.).

Campanie pe linia comunicării și educației financiare

O echipă formată din specialiști ai Direcției Informare și Relații Publice și din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară a susținut, miercuri, 03 aprilie, prelegeri pentru informarea corectă și oportună a studenților Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” cu privire la diseminarea informațiilor publice în rețeaua de pagini oficiale ale MapN și pe conturile personale, conștientizarea necesității abordării unei conduite specifice mediului online, dar și creșterea nivelului de informare cu privire la piețele financiare nebancare (asigurări, pensii private, etc.).

Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia a fost cuprins în ,,Campania pe linia comunicării și educației financiare”

Și Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia a fost cuprins în ,,Campania pe linia comunicării și educației financiare”, activitate organizată de Ministerul Apărării Naționale prin Direcția Informare și Relații Publice, în colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară. Elevii și personalul colegiului au primit astfel, informații utile, complete și complexe despre necesitatea abordării unei conduite specifice în mediul on-line și despre piețele financiare nebancare. Activitatea a constituit un bun prilej de creștere a nivelului de informare privind utilizarea rețelelor de socializare, a diminuării riscurilor de securitate, dar și a fenomenelor economice, în vederea formării de aptitudini și comportamente care să asigure o creștere a nivelului de bunăstare individuală.

Studenții Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” au participat la Campania de informare pe linia comunicării și educației financiare

Studenții Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” au participat joi, 14 martie, la Campania de informare pe linia comunicării și educației financiare, organizată de Ministerul Apărării Naționale prin Direcția informare și relații publice, în colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară. În cadrul evenimentului, reprezentanți ai Direcției Comunicare și relații publice și ai Autorității de Supraveghere Financiară au oferit studenților informații utile despre comportamentul în mediul on-line, modalitatea folosirii rețelelor de socializare și despre educația financiară.

Învață, Întreabă, Cunoaște!

Elevii și personalul Colegiului Național Militar “Dimitrie Cantemir” au avut posibilitatea să primească informații utile, complete și complexe despre necesitatea abordării unei conduite specifce în mediul on-line și despre piețele financiare nebancare, în cadrul Campaniei pe linia comunicării și educației financiare, eveniment organizat de Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția informare și relații publice, în colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară. Activitatea a constituit un bun prilej de creștere a nivelului de informare privind utilizarea rețelelor de socializare on-line, a diminuării riscurilor de securitate, dar și a fenomenelor economice, în vederea formării de aptitudini și comportamente care să asigure o creștere a nivelului de bunăstare individuală. “Activitatea ne oferă prilej de a învăța cum să ne organizăm viața, în special pe partea financiară. Din punctul meu de vedere, toate informațiile pe care le-am aflat ne vor ajuta în viitor să luăm cele mai bune decizii pentru a ne asigura o viață fără lipsuri. Prezentarea acestor informații a fost captivantă, cei doi speakeri interacționând cu noi, iar partea legată de rețelele de socializare a fost de departe cea mai interesantă, deoarece oricând ne putem confrunta cu o problemă legată de securitatea sau siguranța din mediul on-line, iar noi am aflat câteva metode prin care am putea evita genul acesta de situații”, a spus elev Eva Nedelcu. Și elevul fruntaș Andrei Dodoț a scos în evidență subiectul educației financiare. “Această activitate a fost un prilej pentru noi de a cunoaște lucruri captivante și utile în viața fiecăruia. Împreună cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară am purtat o discuție în detaliu și am dezbătut subiectul educației financiare, ajungând la concluzia că, fiind foarte importantă în viața cotidiană, aceasta trebuie să existe în bagajul de cunoștințe al fiecărui adolescent pentru a păși cu încredere și siguranță atât în viață cât și în carieră”. Mulțumim reprezentanților celor două instituții pentru expunerile profesioniste și suportul oferit liceenilor militari!