• Direcţia informare şi relaţii publice

Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021 319 60 22

30.09.2021

Vizita în România a unei delegaţii din Republica Polonă

Direcţia Informare şi Relaţii Publice (DIRP) din Ministerul Apărării Naţionale a primit, în perioada 27-30 septembrie, vizita unei delegaţii militare condusă de Dagmara Jaroslawska, şeful Unităţii de Comunicare Strategică din Ministerul Apărării polonez.

În debutul întâlnirii ce a avut loc marţi, 27 septembrie, generalul de brigadă Constantin Spînu, şeful DIRP, a prezentat principalele coordonate ale activităţii de informare şi relaţii publice în MApN şi ale sistemului de comunicare din Armata României, precum şi cele mai importante proiecte derulate în prezent în acest domeniu.

Agenda întâlnirii a inclus, de asemenea, discuţii privind provocările actuale ale activităţii de informare şi relaţii publice în cele două ţări aliate, în contextul extins al implicării forţelor armate în prevenirea răspândirii COVID-19 şi al sprijinului privind activitatea de vaccinare a populaţiei. De asemenea, au fost abordare teme privind comunicarea strategică şi combaterea dezinformării la nivel aliat şi naţional.

Programul vizitei în România a continuat cu deplasarea delegaţiei polone la Divizia Multinaţională de Sud-Est din Bucureşti şi Brigada Multinaţională de Sud - Est de la Craiova, unde oficialii aliaţi au avut oportunitatea de a discuta cu militarii polonezi despre activităţile specifice misiunii acestora în România şi aspecte privind comunicarea în context aliat, în special în situaţii de criză sau pe timpul executării misiunilor şi exerciţiilor.

La finalul vizitei au fost agreate reperele generale pentru continuarea colaborării reciproce şi calendarul, de principiu, al unor activităţi care se pot organiza, în formal bilateral, în următorii ani. Astfel, colaborarea româno-polonă în domeniul comunicării va putea include activităţi precum comemorarea eroilor din cele două conflagraţii mondiale de pe teritoriul celor două ţări, organizarea unor tururi de presă la contingentele român şi polonez dislocate în cele două ţări, în cadrul măsurilor NATO de întărire a prezenţei în flancul estic, şi continuarea schimbului de experienţă în ceea ce priveşte programele de educare media şi combaterea dezinformării, cursul pentru corespondenţi de război şi noile abordări în Social media.


Biroul de Presă